Al enige tijd wordt Nederland opgeschrikt door bombrieven. Verschillende bedrijven hebben de afgelopen maanden brieven gekregen met een explosieve stof erin. De afzender eist naar verluidt een bedrag in Bitcoins.

De politie heeft onlangs een belangrijk aanknopingspunt openbaar gemaakt. De explosieve stof zit namelijk verpakt in een opvallend zakje. Op het zakje is een stadsgezicht te zien, mogelijk van Delft. De focus lag dan ook meteen op de souvenirwinkeltjes in de Prinsenstad.

Vandaag kreeg ik een tip dat het bewuste zakje te koop wordt aangeboden bij een webshop uit Oud-Beijerland. De zakjes zijn per duizend aan te kopen, zo blijkt. Hiermee lijkt de zoektocht naar de dader(s) enerzijds een speld in een hooiberg te worden, maar aan de andere kant is het natuurlijk interessant om de bestellijsten van de webshop op te vragen.

Een zoektocht via reversed image search van Google zorgt overigens voor slechts één match: een internetbedrijfje uit Kampen. De onderneming heeft al een tijdje geleden de deuren gesloten.

Afbeeldingsresultaat voor bombrief zakje

Eén reactie op “Bombriefzakje met stadsgezicht te koop op webshop”

  1. Wat doe je in Amsterdam ?

    En qua bestellen zakjes …
    Inderdaad bestellijsten / pos-systemen …
    Daar zoeken ze al op.
    (Verwijzingportaal banken.. / Psd2 / banken analyseren nu al alle (pin)data / gedragingen klanten of je nu schuldig bent of niet.. .)

    Niemand is anoniem zelfs niet met cash . . (Camera’s boven kassa registreren alles, pos/pop–systeem+serie-nummers biljetten)

    Dan maar via crypto betalen ;op

    Maar das ook herleidbaar .

    Iedereen in de database.

    Kwestie van tijd dat ze deze dader hebben . .

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Trending

Maak een website of blog op WordPress.com